QBTEC
opleiding

Een Kenteq gecertificeerd leerbedrijf

Lassen Grootkeuken

Een leerbedrijf is een bedrijf waar een scholier die een opleiding volgt stage kan lopen. Vaak zijn dit opleidingen waarbij de scholier slechts een of twee dagen per week naar school gaat. De overige dagen is de scholier dan op het leerbedrijf om de theorielessen van de opleiding in de praktijk te oefenen.

Aan leerbedrijven worden wel eisen gesteld, zo moet er minimaal een leermeester aanwezig zijn om de scholier te begeleiden. Ook moet het werk op het leerbedrijf aansluiten op de theorie van de opleiding.

MBO-opleidingen worden aangeboden in twee varianten:

de beroepsopleidende leerweg (BOL): de leerling brengt minimaal 20% en maximaal 60% van zijn opleiding door in de beroepspraktijk. Dat gedeelte wordt stage genoemd de beroepsbegeleidende leerweg (BBL):

De leerling brengt minimaal 60% van zijn opleiding door in de beroepspraktijk. Dat gedeelte wordt leer(werk)baan genoemd. De kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven moeten zorg dragen voor voldoende leerbedrijf van goede kwaliteit. Daarvoor controleren de kenniscentra alle leerbedrijven en geven ze een erkenning af aan leerbedrijven die voldoen aan de minimale kwaliteitseisen.

Wat kun je worden bij QBTEC?

Productiemedewerker
  • Zonder jou wordt er niet gebouwd.
  • Zonder jou wordt de frituurinstallatie bij een cafetaria niet gerepareerd.
  • Jij bent onmisbaar voor de techniek!
  • Je bedient machines.
  • Je bent lasser, bankwerker of assemblagemedewerker.
  • Of je bent servicemonteur.

Engineer

Je bent "uitvinder" binnen het bedrijf. Jij ontwikkelt een nieuw product, een nieuwe machine of nieuwe apparatuur, geheel afhankelijk van de vraag vanuit de markt.

Voorman/vrouw

  • Je begeleidt een groep productiemedewerkers en verdeelt de werkzaamheden.
  • Je leert anderen het vak en je zorgt ervoor dat het werk op de werkvloet vlot verloopt
  • Je bent de rechterhand van de werkplaatschef

CAD/CAM tekenaar

Je werkt de idee├źn van producten uit in werktekeningen. Met die werktekeningen kunnen de specialisten binnen het bedrijf weer verder om het product ook echt te bouwen.

En dit is maar een greep van de banen die er binnen QBTEC zijn.....

logo qbtec wit

Privacy Policy Cookie Policy
Middellandse Zee 9, 3446 CG Woerden
T +31 (0)348-475555 F +31 (0)348-471071
info@qbtec.nl